Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα «Ακοβίτικα»

 Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Οι Μικροί Εξερευνητές» των  Εκπαιδευτήριων Μπουγά και το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» διοργάνωσαν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου , το 2ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα «Ακοβίτικα», υπό την αιγίδα της Π.Ε. Μεσσηνίας.

   Έλαβαν μέρος παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού από διάφορα σχολεία της πόλης μας.  Το σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα και βοηθά τα παιδιά να βελτιώνουν τη συγκέντρωσή τους,  να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, , να βελτιώνουν την ικανότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων και ,τέλος, να αναπτύσσουν την ικανότητα στρατηγικής σχεδιασμού και πρόβλεψης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με το σκάκι βοηθά τους μαθητές στην σχολική τους επίδοση.   Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και δόθηκαν και μετάλλια στα παιδιά που έλαβαν την καλύτερη βαθμολογία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

   Το τουρνουά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στην Actionaid. Η εκδήλωση στέφθηκε  με επιτυχία, οι μικροί μας φίλοι το διασκέδασαν και ανανεώσαμε το ραντεβού  μας για του χρόνου, την ίδια εποχή.